Cava Rigol Brut
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wino powstałe z odmian Macebeo, Parellada i Xarel.Io - bardzo charakterystycznych dla obszaru, gdzie jest produkowane.
Produkcja odbywa się według tradycyjnych metod. Druga fermentacja zachodzi w butelkach w piwnicach w temperaturze nie przekraczającej 15 stop. C, tak by uzyskać niewielkie i trwałe bąbelki. Ma to miejsce w całkowitych ciemnościach przy zachowaniu ciszy przez co najmniej 12 miesięcy.
Wino to posiada zielono żółtawy kolor, czysty i lśniący. W zapachu bardzo aromatyczne, świeże z nutką owocową. W smaku świeże i orzeźwiające, świetnie zbalansowane między słodyczą i kwasowością. Wino jest rekomendowane do dań wędzonych, gotowanych lub grillowanych ryb, delikatnego mięsa oraz makaronu, bądź ryżu.
Prosiaczek
Cava Rigol Brut to idealny trunek na upalny dzień - orzeźwienie 10/10!
Sylwia
Wino Cava Rigol Brut pojawia się praktycznie w każdym roczniku w jej ofercie win.