Ceuso
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Winiarnia Azienda Agricola Ceuso, Sycylia, Włochy Wino wyprodukowane ze szczepów Nero d'Avola, Cabernet Sauvignon i Merlot, uprawianych na północno-wschodnich zboczach. W wyniku kontrolowanej, starannej fermentacji zachowało wyraźny aromat i intensywną barwę. Posiada głęboki rubinowo-czerwony kolor z niebieskawymi odcieniami, aromat dojrzałych owoców, wiśni oraz jeżyn, na końcu z wyczuwalnym zapachem mlecznej czekolady i tytoniu. Jest to wino o skoncentrowanej, złożonej strukturze, eleganckie o znakomitym charakterze. Przechowywane w małych beczkach z francuskiego dębu przez około 12-15 miesięcy, następnie w antycznych kamiennych zbiornikach, z których rozlewane jest do butelek. Po butelkowaniu składowane w pozycji leżącej przez minimum 10 miesięcy, po czym dopiero kierowane do sprzedaży. Zaleca się otwarcie butelki na godzinę przed spożyciem. Podawać do czerwonych, pieczonych czy grillowanych mięs oraz dojrzałych serów.
Jessi
Wino Ceuso to wartościowe wino, a wiedzieliście ze nocne zbiory pozwalają zachować świeżość winogron, a tym samym zatrzymać właściwości aromatyczne.